Posted:
am
Comments: 0

Exista nenumarate tipuri de ten, fiecare cu particularitatiile lui si cu nevoiile lui. De asemenea de-a lungul timpului nevoile tenului se pot schimba, dar trasatura caracteristica de baza a acestuia va ramane. Tenul gras este foarte usor de recunoscut: este lucios si uleios, mai ales pe frunte, aripile nasului si barbie, porii sunt dilatati, prezinta puncte negre si cateodata cosuri. Daca nu este ingrijit adecvat, cu timpul, capata o culoare galbuie, iar infectiile au tendinta sa se generalizeze.
Tenul gras este unul cu multe neajunsuri si in general este secondat si de alte afectiuni: deshidratare, cosuri, etc. Pentru determinarea naturii tenului este necesar un diagnostic cosmetic deoarece numai in felul acesta putem realiza o ingrijire eficienta. Specialistii il impart in doua categorii:
1. ten gras uleios, care este lucios si la apasare usoare prezinta o suprafata neteda
2. ten gras asfixic (transformat din tenul gras uleios neingrijit adecvat). Prezinta porii inchisi, exces de sebum si cu un strat cornos dezvoltat.
Schimbarea anotimpurilor are impact asupra tenului nostru, iar daca avem unul gras acesta va suferi din cauza temperaturilor scazute, deoarece nivelul de hidratare scade considerabil. De asemenea la sfarsitul verii trebuie facuta o ‘curatenie generala’ a tenului gras. Desi acesta arata, la prima vedere bine, datorita bronzului, acesta sufera de deshidratare si este incarcat.
Este recomandat, toamna, sa apelam la phytopeeling pentru ca principiile active din plante fac o ‘curatenie generala’ a porilor, restabilindu-se astfel metabolismul la toate nivelele cutanate (epiderm, derm si hipoderm).
Regula cea mai importanta in ritualul de ingrijire al acestui tip de ten este curatarea profunda si constanta a tenului de catre estetician si diminuarea excesului de sebum prin folosirea adecvata a produselor cosmetice. Porii trebuie sa fie curati cat mai mult timp evitadu-se infectarea comedoanelor. In salonul nostru, Apiestetic by Neli Pfeiffer, curatarea tenului se face in urma unei masti peeling Revita Dr. Nobis si expunerea la vapozon pentru deschiderea porilor timp de 10-15 min.
Tratamentele recomandate de api-esteticienii nostrii, au la baza produse pe baza de anghinare (Tratamentul Cinara), laptisor de marca (Tratamentul Apiserum) sau extract de musetel (Tratamentul Rutin Azulen). In aceste tratamente se poate combina, in functie de necesitatile tenului: propolisul – pentru dezinfectare, cicatrizare, mierea – hidratare si masaj, laptisorul de marca – hidratare profunda cu ajutorul ionizarii, polenul – masca speciala Neli Pfeiffer ce contine polen crud in amestec cu diferite extracte de plante.
Nu este indicat sa va extrageti singure punctele negre, acest lucru se face la specialist. Chiar daca la prima vedere comedoanele pot parea superficiale, in general la tenul gras acestea sunt adanci, si se pot curata doar in urma unui peeling profesional si deschidrea porilor la vapofor. Ca si regula de baza, dupa orice extractie este obligatoriu o dezinfectare ampla a tenului cu electroderum, apoi efectuarea unui masaj special. Este important sa redam testului elasticitatea si sa-l hidratam cat mai bine.
Ingrijirea tenului acasa trebuie sa fie temeinica si constanta. Este recomandat sa curatam tenul dimineata si seara cu un lapte de curatat emolient (Cinara sau Apiserum), iar seara putem suplimenta cu apa si sapun pe baza de propolis si miere.
Crema trebuie sa fie cu o textura usoara, cu continut de propolis, galbenele sau extract de musetel.
Ingrijirea de dimineata nu trebuie neglijata, dupa o spalare simpla cu apa, se aplica o crema negrasa, iar dupa 15 min se pudreaza usor cu o pudra cu propolis Apiestetic sau crema protectoare cu factor de protectie. Dupa care puteti aplica (la nevoie) un machiaj simplu de zi.
Suplimentar, intre tratamentele periodice la estetician sau decate ori simtim nevoia – avand grija sa nu exageram, tenul gras mai poate fi curatat pintr-un scrub cu asa-zisa ‘faina cosmetica’: 70 gr tarate de grau. 20 gr malai, 10 gr bicarbonat de sodiu. Il folosim aplicand un masaj usor insistand pe zona T a fetei, aproximativ 2-3 min. Se va folosi un tonic pe baza de plante si miere (Cinara, Rutin-Azulen, Acnex) pentru a indeparta resturile ramase pe fata si a revitaliza tenul.
Aplicand masti absorbante pentru a reduce excesul sebum. De exemplu, o masca cu argila, tarate, albus de ou, drojdie de bere, cateva picaturi de miere si cateva picaturi propolis. Aceste masti se aplica caldute, iar dupa scoaterea lor se aplica comprese reci sau se spala fata cu apa rece.